Hussein Obama, Presidenten som redder Hamas.

Fra Sokelys.com/
28. juli 2012.

Hussein Obama innblanding i krigen er først og fremst en redningsaksjon for å berge den Palestinske terrororganisasjonen fra å bli slått militært. Dette er ikke første gang, Obama har dolket allierte i Midt-Østen i ryggen. Den, som først ble dolket, var USA's mangeårige allierte, President Hosni Mubarak. Den, som nå dolkes, er Benyamin Netanyahu.

Benyamin Netanyahu måtte mandag sammenkalle sitt sikkerhetskabinett, etter at USA's President i går kveld ringte ham opp og krevde en slutt på krigen. Obama’s innblanding betyr mest sannsynlig, at Israel innen kort tid avslutter sine militære operasjoner inne på Gazastripen, og dermed har ennå en israelsk Premierminister satt i gang en krig med et heller svakt resultat.

Hamas sitter fremdeles med makten på Gazastripen. Hamas har fremdeles store deler av sin infrastruktur bevart, og Hamas vil fremdeles være i stand til å avfyre raketter mot sentrale deler av Israel, så Netanyahu og Israel kan på ingen måte pårope seg å ha oppnådd sine uttalte mål.

For Hamas kom den Amerikanske innblandingen som en gavepakke fra himmelen, og både Hamas, Hizbollah og Iran har uten tvil merket seg, at USA under Obama ikke lenger kan regnes som en alliert av Israel.

Det Amerikanske policy-skifte overfor Israel har vært synlig svært lenge. Egentlig helt siden Hamas-for-freds første dag i Det Hvite Hus har Obama ført en politikk, som svekker Israel. Forholdet mellom Netanyahu og Hussein Obama har også vært iskaldt, og klimaet mellom de to blir neppe varmere etter gårsdagens telefonoppringning.

En samtale som mest sannsynlig kommer til å bety, at Hamas er reddet som terrororganisasjon, og at Obama i prinsippet har meldt Det Hvite Hus inn i foreningen “Hamas' venner”, som hittil har bestått av Iran, Hizbollah, Tyrkia og Qatar, som alle har støttet Hamas enten via retorisk støtte eller og økonomisk i form av å sørge for import av raketter og våpen til Gazastripen.

USA har aldri tidligere hatt en mer Israel-fiendtlig administrasjon, enn den de har i Hussein Obama. Det beste Netanyahu og den Israelske regjeringen kan gjøre, er å ignorere den Amerikanske Presidenten og satse på, at kongressen, som er overveldende pro-Israelsk, vil legge tilstrekkelig bånd på denne Israel-fiendtlige administrasjonen, som i realiteten forsøker å styre Israelsk sikkerhetspolitikk.

Obama, som har en lang fortid i å feile i Midt-Østen, og som gjentatte ganger har demonstrert, at han kun har det i kjeften, burde rett og slett bli oversett av den Israelske regjeringen, som burde fullføre militæroperasjonen, til Hamas er knust.

Debka: Netanyahu’s dilemma: Vil han støtte Obama’s “redd Hamas policy” eller bekjempe den sammen med Egypt og Saudi-Arabia.

Fredag kveld avviste et enstemmig Israelsk sikkerhetskabinett John Kerry’s våpenhvileplan. Abdullah-Netanyahusom ville styrke og redde Hamas. En rasende og ydmyket Amerikansk Utenriksminister dro deretter til Paris, hvor han holdt samtaler med Tyrkia og Qatar, to nære allierte av Hamas.

Etter disse samtalene kommuniserte Kerry sin dype frustrasjon over Israelsk motvilje til å underordne seg hans forslag, og Kerry’s surmuling nådde frem. En bestemt og ydmyket Amerikansk President kastet seg på telefonen, og i klartekst beordret han Netanyahu til å akseptere Amerikansk policy.

Dette etterlater Netanyahu med et dilemma: Vil han gi sin støtte til den Amerikanske “redd Hamas politikken” eller forsøke å bekjempe den sammen med Egypt og Saudi-Arabia