Israel har tilbudt medicinsk hjelp til Gazas indbyggere, men Hamas afslår.

Fra Ordetogisrael.no/
29. juli 2014.

Helsedepartementet i Israel tilbød Gazas myndigheter medisiner, kjemoterapi og medisinsk utstyr for flere millioner Shekel, men Hamas avslo tilbudet.

En offisiell representant fra Helsedepartementet i Israel fortalte igår til Ynetnews, at Israel hadde klargjort et stort lager av medisiner, kjemoterapi og medisinsk utstyr for overføring til Gaza. Utstyret er belastet departementets budsjett.

I mellomtiden har Helsedepartementet i samarbeid med Israels hær IDF også bidratt til å bygge et feltsykehus, som er i drift ved Erez grenseovergangen mot Gaza. Departementet har besluttet at enhver pasient eller såret fra Gazastripen i tillegg kan få medisinsk behandling i Israelske sykehus, hvis behovet skulle oppstå.

Tidligere denne uken opplyste Magen David Adom - Israels Røde Kors - at de hadde tilbudt å sende bloddonasjoner til Gaza for å hjelpe sårede palestinere, men Hamas nektet å akseptere også dette tilbudet.

«Israel gjennomgår nå en svært vanskelig tid, men vi ønsker å forsyne Gaza med nødvendig medisinsk hjelp og sykehusbehandling om nødvendig. Dette tilbud står vi fast ved,» sier Israels helseminister Yael til Ynetnews igår.

"Staten Israel har ikke noe ønske om å skade folk i Gaza. Vi har ikke gått til krig for å drepe, men snarere for å forsvare Israels folk. Derfor vil vi fortsette å tilby full humanitær hjelp til innbyggerne i Gaza, så lenge vi kan,» la helseministeren til.