App varsler angreb.

Fra Frie-ytringer.com/
10. august 2014.

Israelerne har funnet en ny måte for å oppdage forestående rakettangrep fra Gazastripen – mobiltelefon-applikasjoner, skriver Ynet News.

Vanligvis har beboerne mellom 15 og 90 sekunder for å komme seg til bomberom og trygge rom i sine hjem, etter at alarmen går.

I tillegg til høytalervarslingene har mange Israelere også lastet ned et program, som heter Red Alert, til sine telefoner, som også advarer mot innkommende raketter, skriver avisen.

«Den første tanken, da vi utviklet dette systemet, var å hjelpe folk i sør. Vi trodde ikke, det ville være nyttig for folk i Jerusalem og Tel Aviv, men det viser det seg, at det er,» sier Ari Sprung, en co-utvikler av Appen.

De fleste av rakettene, som ble sendt fra Gaza siden 2005, har vært rettet mot sørlige byene, men Hamas og andre Palestinske militante grupper har nå raketter, som kan nå dypere inn i Israel. Det har økt salget av Appen, og gjort den enda viktigere.

Applikasjonen har blitt lastet ned av rundt 500 000 Israelere på deres Android og iPhone, skriver Ynet News. 50.000 Amerikanere i USA har også lastet ned systemet med en Engelsk versjon.

Når en rakett er avfyrt, lyder Israels militære sirener, og Red Alert servere blir også varslet. I starten krasjet serverne, når rakettangrepene var rettet mot Jerusalem og Tel Aviv, men de ble raskt sikkerhetskopieret med sterkere servere, og har fungert godt de siste dagene.

«Hovedgrunnen til, at vi laget dette systemet, var for å redde liv. Vi håper, det ikke blir bruk for det i fremtiden,» sier den Amerikansk-fødte Sprung, som jobber ved oppstartfirmaet Curiyo i Jerusalem.