Flyselskaberne afviser advarslerne.

Fra Idag.no/
21. august 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Flere store flyselskap sier, at de ikke bryr seg om advarselen fra Hamas, om at Ben Gurion-flyplassen er utsett som mål inneværende dag, og at de kommer til å fly uansett.

En rekke Israelske og internasjonale flyselskaper uttalte sent onsdag kveld, at de ikke hadde planer om å endre eller kansellere sine ruter til og fra Israel torsdag.

Hamas sendte onsdag, etter at de onsdag hadde latt over 200 raketter regne ned over landet, en trussel om å bombe Ben-Gurion-flyplassen, ifølge Ha'aretz.

Ordlyden i advarselen fra Qassambrigadene (det offisielle navnet på Hamas' væpnede gren) lød: «Vi advarer internasjonale flyselskaper mot å fly til Ben Gurion-flyplassen fra 06:00 torsdag» (05:00 norsk tid).

Verken Lufthansa, Delta, British Airways, EasyJet, El-Al, Arkia eller andre flyselskaper bøyer unna og sier at det lengste steget, de kan komme til å gå til, er å midlertidig «fryse» rutene, slik de gjorde i juli.

Hamas proklamerte den da midlertidige stansen i flyvningen som en seier mot Israel og sa: «Hamas suksess i å stenge ned det Israelske luftrommet er en stor seier for motstandskampen og en betydelig glipp for Israel,» uttalte Hamas-talsmann Sami Abu Zuhri etter disse vedtakene ble gjort.

Torsdag morgen 07:00 meldte Israel Radio at sikkerheten på flyplassen var styrket, men at ingen raketter var skutt ut i retning av flyplassen i løpet av natten, og at ingen flyveplaner var blitt påvirket.