England: Antisemittismen har økt 500 prosent.

Fra Idag.no/
21. august 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Rådgivningsbyrået CST i Storbritannia slår fast, at Antisemittiske tildragelser i England har økt med 500 prosent under krigstilstandene i Gaza.

Community Security Trust (CST) er en privateid organisasjon, som blant annet sørger for sikkerhet, opplæring og rådgivning for det Jødiske samfunnet i Storbritannia. De forteller nå, at antallet Antisemittisk relaterte hendelser i landet har økt med nesten 500 prosent siden begynnelsen av den pågående konflikten mellom Israel og Hamas.

CST forteller, hvordan de i løpet av juli alene fikk 240 telefoner om Antisemittisk relaterte hendelser, mot cirka 50 per måned i de tidligere månedene i inneværende år. Det er avisen Independent, som melder dette.

Mark Gardner, som er Kommunikasjonsdirektør for CST, sier, at dataene er ille nok, men at de ikke gjenspeiler følelsene i det Jødiske samfunnet på en dekkende måte.

–Mange forteller oss, at de aldri har følt det så ille som nå, eller har vært under slikt press, ei heller har de bekymret seg så mye om, hva fremtiden har å by på, sier Gardner, ifølge Independent.

Han understreker også, at Anti-Israelske og Anti-Zionistiske følelser har funnet fysisk utløp mot Jødiske mål i Storbritannia.

 –Det gjør de alltid, slår Mark Gardner fast.