IS-tilhængere demomstrerede på Tempelbjerget.

Fra Miff.no/
4. september 2014.

Flere tilhengere av terrorgruppen ”Den Islamske Staten” viftet med IS-flagget på Tempelhøyden i Jerusalem under en demonstrasjon, der flere tusen var samlet. Folkemengden fikk høre appeller om ”frigjøring av Jerusalem” og ”Jødisk forsøpling av byen”.

Onsdag kveld viste den Israelske tv-kanalen Channel 10 opptak fra demonstrasjonen, som skal ha blitt avholdt en fredag den senere tiden, og som ifølge kanalen var å regne for et IS-arrangement. Ifølge reportasjen viste demonstrasjonen, at IS har til hensikt å sette fokus på Israel i tiden fremover. Det var partiet Tahrir som var formell arrangør, og reportasjen beskrev dem som ”den Palestinske grenen av IS”.

Videoopptakene viste talere, som snakket om ”frigjøring av Jerusalem”, og som beklaget seg over ”Jødisk forsøpling av byen”. Flere IS-flagg var synlige blant tilhørerne.

Bildet i denne artikkelen, av en Palestinsk ungdom, som holder et IS-flagg, har versert på sosiale medier som Facebook den siste uken. Channel 10's reporter forteller, at han så, da bildet ble tatt under demonstrasjonen, fordi han sto like ved. Han sier også, at han hadde forventet å bli stanset av Israelsk politi, da han forsøkte å gå inn på Tempelhøyden på et tidspunkt, som var reservert for Muslimer, og at det opplevdes skremmende å være med på en samling med IS.

- Den Palestinske staten, som nå banker på døren til Jordan, har ”Palestina” som sitt neste mål, sier reporteren.

Times of Israel skriver om saken.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: ”Den Islamske Staten” blir forbudt organisasjon