Forbud mod omskærelse er også et angreb på Kirken.

Fra Ordetogisrael.dk/
Af Ole Andersen.

Danmark, Norge, Tyskland og andre lande var sommeren 2012 præget af en følelsesladet debat om omskærelse af drenge. Mange debattører kræver, at religiøst begrundet omskærelse af drenge bliver forbudt.

Et forbud vil især ramme Jøder hårdt. I Bibelen har Gud påbudt, at alle Jødiske drengebørn skal omskæres på den ottende dag efter fødslen. Et forbud vil derfor i praksis være et forbud mod, at Jøder, der ønsker at følge det Bibelske bud, kan leve i Danmark.

Jan Frost, der i en årrække var formand for Ordet og Israel, bidrog i Kristeligt Dagblad med et vigtigt input i debatten. Han skrev blandt andet: »Kirken burde – ligesom det Jødiske samfund – føle sig ramt på sin identitet, når et politisk flertal barsler med et forbud mod omskæring af små drenge.

Vores identitet som Kristen Kirke er nemlig uløseligt forbundet med det Jødiske folk … Jesus er efterkommer af det Jødiske folks stamfædre, Abraham, Isak og Jakob. Som det naturligste i verden lod derfor også Josef og Maria Jesusbarnet omskære, en begivenhed, som den Kristne kirke fejrer hvert år – Nytårsdag – ottendedagen efter Jesu fødsel …

Kan man forestille sig, at Abrahams og vor Gud ville vælge et sådan Pagtstegn, hvis det kunne betegnes som »et overgreb« eller en »lemlæstelse af småbørn«? På ingen måde. Derimod er et forbud mod omskæring af drengebørn et direkte, sekulært angreb på den Kristne Kirkes Herre, på Kirkens identitet og dens Jødiske rødder.«