Fra Muslimsk skole til Israels forsvar.

Fra Ordetogisrael.no/
10. oktober 2010.

Dagens gladhistorie må være om de to Usbekiske jentene Fatima og Zukra, som reiste til Israel og ble en del av den Jødiske statens forsvarshær IDF, etter at de oppdaget sine Jødiske røtter.

De ble født for 19 år siden i Usbekistan, og gikk på en Muslimsk skole. Etter at de oppdaget, at faren var Jøde, bestemte tvillingene seg for å komme til Israel med familiene sine. I dag tjenestegjør de begge to i IDF.

Den ene av de to har konvertert til Jødedommen, og den andre er i gang med å konvertere. Begge to har forandret navn. De heter nå Yael og Noga.

Yael har en sterk symbolikk for Jøder og Kristne, ettersom navnet peker på en heltinne i Dommernes bok, som etter å ha drukket hærføreren Sisera kanon full, etter å ha ønsket ham velkommen i teltet sitt, modig tok en teltplugg og slo den tvers gjennom hodet hans, og på denne måten reddet situasjonen for sitt folk. Historien om Yael er en av de aller eldste i Bibelen.

Det var Jewish Agency, en organisasjon som hjelper Jøder hjem til Israel, som overbeviste dem om å utvandre fra Usbekistan, etter at de hadde oppdaget at faren var Jøde. Moren var imidlertid Muslimsk.

Etter ankomsten til Israel var de fremdeles formelt Muslimer, men er nå med i IDF, og en av dem var også med i den siste krigen mot Hamas, Operation Protective Edge, og deltok i betydningsfulle operasjoner.

Jentene endret også etternavnet sitt, fra Islambakov til det mer Jødiskklingende Steinman.

I årenes løp har de sett behovet for å endre på navnene, etter mange kommentarer for deres spesielle utseende og de fremmedartede navnene. Til og med har kjærester forlatt dem, etter at de ble kjent med historien deres.

Både mor og far har støttet dem i prosessen for å bli Jøder.