ISIS-strategi for terror i Europa.

Fra Document.no/
5. oktober 2014.
Av Christian Skaug.

Åtte-ni måneder etter at Italias Utenriksminister Emma Bonino advarte om, at personer med terrorplaner med letthet kunne gjemme seg blant de titusenvis av uidentifiserte menneskene, som tar seg til Europa fra Midtøsten og andre steder, tyder etterretning på, at IS(IS) benytter seg av denne muligheten.

Vestlige sikkerhetstjenester har fått en skremmende mistanke bekreftet: Kamuflerer ISIS-terrorister seg nå som flyktninger? Gjemmer de seg nettopp blant de menneskene, som forsøker å flykte fra ISIS-terroren?

Hundretusener flykter i øyeblikket fra Syria til Tyrkia. Ifølge opplysninger, Bild am Sonntag har fått fra sikkerhetskretser, er det nettopp disse menneskenes lidelse ISIS vil utnytte for svikefulle terrorformål.

Fremgangsmåten gir seg nesten selv: Forkledd som flyktninger skal hemmelige kommandoer, som hver består av fire terrorister, krysse grensen og komme seg uoppdaget inn i Tyrkia. Derfra skal ISIS-terroristene ved hjelp av falske pass reise videre til Vest-Europa, Tyskland medregnet, for å utføre angrep.

Opplysningene kommer for en dag takket være overlegen teknologi: Denne strategien har USA's hemmelige tjeneste fått vite om. Etter det Bild am Sonntag erfarer, har det lyktes Amerikanerne å knekke ISIS-ledelsens krypterte kommunikasjon. Fra avlyttede samtaler erfarer de også, at ISIS-terrorister ikke bruker fly på vei inn i Vest-Europa på grunn av den strenge kontrollen ved flyplassene.

Tyske myndigheter er på vakt, men hvordan skal de hindre terroraspiranter i å krysse grenser, som i praksis er ubevoktede? Grensene i krigssonen er “kaotiske”, hva skal man kalle grensene i Europa?

Om den aktuelle sikkerhetssituasjonen i Tyskland sier et talsmann for Innenriksdepartementet: “Tyskland er fortsatt et mål for den Jihadistiske terrorismen. Dette resulterer i en høy abstrakt trussel mot den indre sikkerheten, som når som helst kan bli reell i form av angrep av forskjellige dimensjoner og intensiteter.”

Talsmannen understreker også, at det ikke finnes noen kjente angrepsplaner. Gitt den kaotiske situasjonen på den Syrisk-Tyrkiske grensen, er det nesten umulig å oppdage ISIS-terrorister i flyktningestrømmen. Likevel er det hittil ingen bevis for, at terrorister allerede er på vei til Tyskland eller andre Vestesuropeiske land.

Terrorismeeksperter forventer, at ISIS vil ta krigen til Vest-Europa. Også Islamforskeren Guido Steinberg har advart mot attentater i Der Spiegel.