Islamisk Stats grusomme metoder spreder sig til Sinaj.

Fra Ordetogisrael.dk/
6. oktober 2014.

Søndag offentliggjorde en Islamistisk organisation på Sinaj en videofilm, der minder stærkt om de grusomme videofilm, som »Islamisk Stat« i Irak og Syrien tidligere har offentliggjort.

Filmen viser billeder af tre Beduiner, der bliver tvunget til at tilstå, at de har givet oplysninger til den Israelske Efterretningstjeneste Mossad. Efter »tilståelserne« skærer terroristerne mændenes hoveder af og anbringer dem på ryggen af ligene.

En fjerde mand, der indrømmer, at han har givet oplysninger til de Egyptiske myndigheder, bliver »kun« skudt ned. På filmen beskyldes den Egyptiske hær for at »samarbejde med Jøderne«.

Gruppen bag henrettelserne er en ekstrem Islamistisk, Salafistisk gruppe, der kalder sig Ansar Bayt al-Maqdis. Den har især tilhængere i det nordlige Sinaj og samarbejder med Palæstinensiske terrorgrupper i Gaza.

"Ansar Bayt al-Maqdis" er ikke organisatorisk en del af ’Islamisk Stat’, men gruppens Sunni-Islamistiske teologi minder om både ’Islamisk Stat’ og Al Qaida. Og en række henrettelser i den sidste måneds tid viser, at gruppen lader sig inspirere af de metoder, som ’Islamisk Stat’ er blevet kendt på.

Gruppen kæmper indædt mod de Egyptiske myndigheder og har udført en lang række angreb på Egyptiske soldater såvel som på Kristne og andre civile i den nordlige del af Sinaj.

Den 10. september fandt indbyggerne i en lille landsby i Nordsinaj et lig, hvor hovedet var skåret af. På liget sad en seddel fra Ansar Bayt al-Maqdis med en beskyldning mod manden for at have givet oplysninger til Israel.

Den 3. september meddelte gruppen, at den havde henrettet ni indbyggere i Sinaj for spionage for Mossad. Den 28. august offentliggjorde gruppen for første gang en film, hvor maskerede mænd skærer halsen over på fire personer, der skal have givet Mossad oplysninger.

Selv om den Egyptiske hær gør en stor indsats for at bekæmpe Ansar Bayt al-Maqdis, understreger bølgen af henrettelser Islamisternes fremmarch i Israels nærmeste nabolande fra nord til syd.

Det sydlige Libanon er kontrollet af den Shia-Islamistiske gruppe Hizbollah, der har gjort Sydlibanon til et af de områder i verden, hvor der er opstillet flest raketter per kvadratkilometer.

I Syrien kontrollerer den Sunni-Islamistiske gruppe Al Nusra-Fronten, der har nære forbindelser til Al Qaida, store dele af grænseområdet til Israel på Golanhøjderne.

Gaza kontrolleres i praksis af det Sunni-Islamistiske Hamas, selv om gruppen har accepteret at afgive en del af kontrollen med området til Det Palæstinensiske Selvstyre.

Og i Sinaj markerer Ansar Bayt al-Maqdis sig som en grusom Sunni-Islamistisk gruppe, der gerne lærer af Islamisk Stats metoder.