Hamas: Gi oss Vestbredden og vi vil ødelegge Israel.

Fra Israeltoday.no/
6. oktober 2014.

For noen, som fortsatt er nysgjerrig på, hvorfor Israel ikke bare føyer seg etter Palestinernes krav om en uavhengig stat for å få en slutt på konflikten. Hamas gav på nytt svaret i et avslørende intervju med Arabiske medier forrige uke.

Hamas' co-grunnlegger Mahmoud al-Zahar fortalte den Ramallah-baserte Palestinske avisen Al-Ayyam, at hvis hans gruppe kunne «overføre det, de har i Gaza eller bare en liten del av dette, til Vestbredden, vil vi være i stand til å virkeliggjøre løftet å ødelegge Israel, med en hastighet som ingen kan har forestilt seg.»

Vestlige makthavere med USA's President Barack Obama i spissen, har forsøkt å skille mellom Hamas og de Islamske ekstremister fra ISIS (nå kjent som den Islamske Staten).

Men al-Zahar var ikke sen med å innrømme, at Hamas sitt mål er i stor grad likestilt med ISIS sine mål bare i mindre skala.

«Noen har sagt, at Hamas ønsker å skape et Islamsk emirat på Gaza. Vi vil ikke gjøre det, men vi vil bygge en Islamsk stat i hele Palestina», sa al-Zahar.

De, som presser Israel til å gi slipp på Vestbredden (det Bibelske Judea og Samaria), hevder, at Hamas kan drømme hva som helst, de ønsker, men at det er den «moderate» Palestinske Selvstyremyndighetene, som til syvende og sist vil utelukke en uavhengig Palestinsk stat.

De glemmer imidlertid, at Hamas har bevist, at demokrati ikke er et hinder for deres ambisjoner.

Hamas vant en hendig seier i 2006 under det lovgivende valget. Og da det ble nektet makt, slo Hamas til med sine våpen mot de Palestinske Selvstyremyndighetene og fikk raskt kontroll over Gaza.

Siste meningsmålingene har antydet, Hamas vil gjenta maktdemononstrasjon på Vestbredden, om Israel velger å trekke sine styrker og trekke de Jødiske bosetninger tilbake.

En undersøkelse, utført av Palestinske Senter for Politikk og Forsking, avslørte i forrige uke, at hvis valget ble holdt i dag, ville Gaza-baserte Hamas-leder Ismail Haniyeh blir ny President i den Palestinske Selvstyremyndigheten og dermed slo ut nåværende president Mahmoud Abbas med en margin på 55 prosent -til-38 prosent.

Målingen viste, at støtten til Hamas er veldig høy på Vestbredden, noe som gir troverdighet til al-Zahar trussler om å overføre grupper av militær innsats til området og alvorlig true den Jødiske statens store befolkningssentra.