Messianske Jøder og Kristne Arabere hjelper Syriske flyktninger.

Fra Israeltoday.no/
14. oktober 2014.

Et team av Messianske Jøder og Arabiske Kristne fra Israel har vært med å bistå Syriske krigsflyktninger. Gruppen har nylig besøkt en kirke, der 219 flyktningefamilier (over 700 personer) fikk ly etter å ha flyktet fra ISIS og andre Islamistiske grupper.

- Disse menneskene har mistet alt, sier et medlem av den Israelske gruppen, som har et navn som må beskyttes.

- De så selv familiemedlemmer bli drept eller kidnappet.

Det Arabiske og Jødiske teamet jobber sammen med lokale Kristne og gjør, hva de kan for å ta vare på behovene, som mengder av barn har etter å ha vært herjet av krigen. Teamet tok opp et stort økonomisk offer i Israel, fra både Jøder og Arabere, som ønsker å nå ut til Syrerne på en praktisk måte.

Vi brakte med oss melk til barna, bleier, jakker, varme klær, leker og godteri; vi kjøpte varmeovner og tepper, små kjøkkenkomfyrer og kokekar.

Hvilken glede det var å se ansiktene til de unge, som gikk rundt barbeint etter å ha mistet alt, når de mottok nye sandaler, mintes noen av teamet.

I tillegg til de praktiske og humanitære behovene støtter de også utdanning for de mange barn, som er på flukt, inkludert læren fra Bibelen.

 - Vi ønsker ikke å videreformidle smerten til våre barn, sa en lokal Arabisk Kristen, som arbeider med flyktningene.

Mange av flyktningene, som teamet har hjulpet, er godt utdannede mennesker med gode yrker, men som har mistet alt. De fortalte oss om Mohammed (ikke hans virkelige navn), en vellykket forretningsmann, opprinnelig fra den Syriske siden av Golanhøydene. Det Israelske teamet fortalte Mohammed sin historie, som er representativ for mange av de Syriske flyktningene:

- På grunn av krigen har han måttet flytte flere ganger i løpet av de siste 3 årene, men til slutt ble han nødt til å flykte med familien til Jordan. Mens han deltok på en begravelse av en av de unge mennene fra landsbyen hans, traff en rakett den sørgende skaren, og Mohammed våknet opp liggende over likene til 403 personer. 15 av dem medlemmer av hans egen utvidede familie.

- Mohammed, hans fire døtre og tre sønner, en datter svigersønn og flere barnebarn gikk deretter gjennom den kalde ørkenen for å komme seg inn i Jordan under drapstrussel. Under reisen ble noen i følget drept av ville dyr. En gravid kvinne måtte føde barnet sitt i den iskalde ørkenen. De brente sine jakker for å holde varmen for seg og den nyfødte babyen, mens håpet brast.

Teamet besøkte også en kirke som var fylt med flyktninger og gav følgende tilbakemelding:

- De sov i benkene, på kontorer og andre tilgjengelige steder. Menigheten leid et brylluplokale, som folk kunne oppholde seg i. Hvilke dedikerte mennesker, som forstår, at dette, som skjer, er en mulighet snarere enn en forbannelse!

Vi var også i stand til å hjelpe til med medisiner for et legeteam, som reiser og tar seg av flyktninger på forskjellige steder. På et tidspunkt ble flere flyktninger sinte, når et medlem av gruppen identifiserte seg som en Messiansk Jøde og begynte å tale til dem.

- Men jeg så mange mennesker bli rørt og gråte, sa den Messianske troende.

- Mange av de kom og sa,
- Når du først begynte å dele, ønsket vi å drepe deg, men nå vet vi, at Jesus er virkelig, og vi ønsker å akseptere ham som vår Herre.

- Jeg har aldri sett en kirke så full av Muslimske kvinner med Hijab før, sa den Israelske teamlederen.

 - Vi kunne igjen se gleden i øynene til de forskremte barna, etterhvert som vi betjente dem. Vi så en hunger etter Sannheten, og folket begynte å stille spørsmål ved Islam.   