Direktør i Apple lovpriser Israel.

Fra Israeltoday.no/
27. februar 2015.

Apple-sjef Tim Cook er for tiden i Israel for å se til åpningen av det ny Apple forsknings- og utviklingssenteret i Herzliya, en forstad til Tel Aviv.

Selv om andre studiesteder rundt om i Verden begynner sin årlige "Israel Apartheid Uke" , roser Cook åpent Israels integrering av minoriteter i sin nyvinnende hi-tech-sektor.

- Sann innovasjon resultere kun i like rettigheter til utdanning for alle uavhengig av rase, religion, eller sex, sa Cook og bemerket, at Israel nettopp gjør dette.

  - Vi ønsker å lære bort våre erfaringer i USA i å bringe utdanning og teknologi til periferi-grupper og lokalsamfunn.

Under et møte med President Reuven Rivlin sa Cook, at han og alle Apple-ansatte har en enorm beundring for Israel, ikke bare som en viktig alliert for USA, men som et sted å gjøre gode forretninger.

Rivlin fremmhevet besøket av Johny Srouji, en Israelsk Araber fra Haifa, som er utdannet ved Israels prestisjetunge Technion Institute of Technology, som idag fungerer som Apples visepresident for maskinvare.

- Vi er så stolte av ham og alt, han har oppnådd, sa Rivlin om Srouji.

[ FOTO: Israels president Reuven Rivlin og Apple VP of Hardware Technologies Johny Srouji, en Israelsk Araber, som er utdannet ved Israels Technion Institute]   