Et kall til Israels forbedere: Be for Israels nordlige grense - trusselen fra Iran er reell.

Fra Bjornolav.blogspot.dk/
24. februar 2015.

Atombombe eller ikke: Iran har bygget en aktiv front fra Israels nordvestlige sjøgrense hele veien til Golan-høydene, advarer ekspert.

Det er Israels nasjonale nyhetstjeneste, Arutz Sheva, som melder dette. I forbindelse med Den nasjonale bønnekonferansen på Grimerud tidligere denne måneden, kunne Rania Sayegh, som leder Bønnehuset i Nasaret, fortelle, at mange forbedere i Israel opplever, at Gud kaller dem spesielt til å be om, at Gud skal verne Israels nordlige grenser. Og det er altså ikke uten grunn.

Iran har bygget en aktiv front fra Israels nordlige middelhavs-grense til grensen til Rosh Hanikra, hele veien til Golanhøydene. Målet: å undergrave og gå til krig mot den "Zionistiske enheten" med konvensjonelle, kraftige militære midler innenfra Libanon og Syria.

Det sier Yigal Carmon, kontra-terror rådgiver til Premierministrene Yitzhak Shamir og Yitzhak Rabin, og grunnlegger og President av det prestisjetunge Middle East Media Research Institute (MEMRI).

"Iran har dratt nytte av kaoset i Midtøsten for å danne en samlet front fra Teheran, gjennom Bagdad, Syria og Libanon," kunne Carmon fortelle den statlige radioen Kol Yisrael på mandag.

"Iran har gjort Syria til en Hizbollah-stat for dette formålet, og gjør innhugg i de PA-kontrollerte områdene i Judea, Samaria og Gaza for dette formålet."

Carmon og hans MEMRI-kollega Yael Yehoshua offentliggjorde i forrige uke en ti-siders avhandling om dette emnet, men den har fått relativt lite publisitet.

Iran har flere mål, forklarte Carmon: "Disse innebærer å avskrekke Israel fra å angripe Irans kjernefysiske muligheter, ta Golan fra Israel og lignende - men disse er delmål. Deres hovedmål er til slutt å ødelegge Israel."

Han sa, at hva som må gjøres nå er, i det minste, å varsle: "Under Yom Kippur-krigen, så folk trusselen, før den kom, men mange mennesker ønsker ikke å si noe. Vi må ikke gjøre den feilen igjen".

Yigal Carmon siterer Nahed Al-Hattar - en spaltist i den Libanesiske avisen Al-Akhbar - som skrev den 13. februar i år. "Israel står overfor en skjebnesvanger krise. Så mye som det fryktet det Iranske atomprogrammet, har eg aldri forestilt meg, at Iran ville bli stående på grensen sin, selv før atomavtalen med Amerikanerne var fullført."

"Den Iranske trusselen mot Israel er ikke lenger teoretisk...Trusselen er blitt direkte, praktisk og konvensjonell," hevder Al- Hattar.

Det er all grunn til å ta dette på ramme alvor. Måtte alle, som føler seg kallet til å be for Israel, ta dette med i sine forbønner.