Rasende Netanyahu: Iran bygger bombe, mens Vesten snakker!

Fra Israeltoday.no/
22. februar 2015.

Israels Premierminister Benjamin Netanyahu uttrykte fredag ​​stor forbauselse over, at det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) nok en gang erkjenner, at Iran sannsynligvis bygger en atombombe, mens Vesten, ledet av Obama-administrasjonen, sitter fast i resultatløse samtaler med Teheran.

I sin siste rapport datert torsdag gir IAEA detaljer om anleggene og atomprogrammet, og der ser det ut til, at Iran møter de krav, som det internasjonale samfunnet krever av dem ifølge IAEA. Rapporten understreket imidlertid, at det er mange mistenkte fasiliteter og programmer, som Iran holder skjult eller på andre måter nekter IAEA tilgang til, deriblant innstallasjoner, som antas å være av militær karakter.

Rapporten sa følgende: - IAEA er fortsatt bekymret for den mulige fordekte atomrelaterte aktiviteten, som involverer militære organisasjoner, herunder aktiviteter knyttet til utvikling av en kjernefysisk nyttelast for raketter.

IAEA bemerket, at den i november-rapporten 2011 hadde - gitt en detaljert analyse av den informasjon, som var tilgjengelig for byrået på den tiden, og indikerte, at Iran har gjennomført aktiviteter, som er relevante for utvikling av en eksplosiv kjernefysisk innretning, og at denne vurderingen er troverdig.

I en uttalelse til pressen like før helgen lurte Netanyahu på, hvordan stormaktene i lys av disse avsløringene - fortsatt kan tillate Iran å produsere anriket uran, som er kjernen til slike våpen.

Israelske myndigheter har hevdet, at den kjernefysiske avtalen, som det for tiden forhandles om med Obama-administrasjonen, vil tillate den Islamske republikken å beholde mesteparten av sitt atomprogram intakt, så lenge de gir garantier for, at hensikten kun er av fredelig karakter.

Som mange i Israel hevder Netanyahu, at slike garantier er verdiløse, når til og med IAEA selv innrømmer, at Iran skjuler farlige aktiviteter. Noe den Israelske lederen har til hensikt å fortelle den Amerikanske kongressen i neste måned.   