Hamas’ nyhetsside ble for Antisemittisk for Facebook.

Fra Miff.no/
21. februar 2015.
Av Tor-Bjørn Nordgaard.

Det Hamas-tilknyttede nyhetsbyrået Shehab hadde en av de mest populære Facebook-sidene i den Arabiske verden med 2,7 millioner følgere. Tirsdag ble siden stengt av Facebook på grunn av slikt voldelig innhold som for eksempel dette bildet.

Nyhetsbyrået Shehab deler ideologien til terrororganisasjonen Hamas, og har vært kjent for å notorisk poste tekster, tegninger og bilder med Antisemittisk budskap og oppfordringer til vold.

Tirsdag denne uken ble det for mye for Facebook. Ifølge Ynetnews.com ble avgjørelsen om å stenge siden tatt etter gjentatte klager på innholdet fra Israelske studenter det siste året.

Facebook opplyste til klagerne, at siden ble stengt, fordi den inneholdt ”voldelige bilder”, noe som bryter med nettsamfunnets brukerreglement.

- Grov Antisemittisk propaganda
– Siden er kjent for å være assosiert med Hamas. Siden spilte en avgjørende rolle i å kaste bensin på bålet ved å komme med hatoppfordringer og oppmuntre Palestinere til terrorisme og angrep med biler, og ved å spre grov Antisemittisk propaganda med oppfordringer til å drepe Israelere, sier Ido Daniel, som leder den Israelske studentunionens prosjekt for å bekjempe Antisemittisme på internett.

Han opplyser, at slike tegninger, som er eksemplifisert i denne artikkelen, har blitt postet på daglig basis de siste månedene på denne Facebook-siden.

- Et viktig skritt av Facebook
Gideon Bachar, som leder det Israelske Utenriksdepartementets arbeid for bekjempelse av Antisemittisme, sier, at Israel ”ønsker velkommen Facebooks avgjørelse om å fjerne Hamas’ Antisemittiske nyhetsside, som fungerte som en arena for oppfordringer til drap og vold mot Jøder og borgere av Israel”.

Han ser på vedtaket som et viktig skritt, fordi sosiale medier har blitt en sentral plattform for spredningen av slikt tankegods i vår tid. Nå håper han, at andre sosiale medier, samt søkemotorer og andre nettbaserte medier, vil følge i Facebooks fotspor og ”handle systematisk for å fjerne hat, Antisemittisme og rasisme, inkludert oppfordringer til vold”.