Russisk seier i Ukraina. Tysklands og Frankrikes ledere bløffet igjen av Putin.

Fra Sokelys.com/
18. februar 2015.

Russiske styrker har nå bekjempet den Ukrainske regjeringshæren i byen Debaltseve, og Ukrainske regjeringsstyrker trekker seg nå ut av byen, som dermed vil komme på Russisk kontroll.

Dermed har den mektige Russiske Presidenten rundlurt det Tysk/Franske ”Neville Chamberlain initiativet” om en “våpenhvile”, fremforhandlet av Tysklands Rikskansler og den Franske Presidenten.

Angela Merkel og François Hollande fremstår nok en gang igjen som politiske amatører, som var lett match for Russlands smarte og mektige leder. Et spørsmå,l man nå kan stille seg, er om dette er nok for Vladimir Putin i denne omgang, eller om han ønsker mer “lebensraum” i Ukraina.

For Ukraina innebærer tilbaketrekkingen et nytt militært nederlag, siden Russland nå har fått kontroll både over deler av det østlige Ukraina og Krim, og for diplomatiet, og da spesielt for den Franske Presidenten og den Tyske Rikskansleren er dette et heller pinlig nederlag og et spørgsmål, Øst-Europa bør stille seg, er, hvor troverdig Vest-Europa fremtrer i sikkerhetsspørsmål, siden disse lar seg bløffe igjen og igjen av den Russiske leder.

Selv om Ukrainerne nå trekker seg ut, og Russland har erklært våpenhvile i området, er det ikke sikkert, at dette vil føre til, at kampene opphører, melder TV2 nyhetskanalen onsdag.

Uansett er dette en ny seier for Russland og et nederlag både for Ukraina og de to politiske amatørene i Tyskland og Frankrike, som igjen lot seg lure av en smart Russisk President.