Flere enn tusen Hezb’Allah-terrorister på Golan.

Fra Idag.no/
17. februar 2015.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Flere enn tusen Hezb’Allah-terrorister kjemper sammen med Syriske og Iranske styrker på den Syriske delen av Golanhøydene, skriver nyhetssiden Arutz 7.

Ifølge en rekke forskjellige kilder, som Arutz 7 har vært i kontakt med, kjemper mer enn tusen Hezb’Allah-terrorister sammen med Syriske og Iranske styrker for å forsøke å vinne den Syriske delen av Golanhøydene fra opprørere, som står i strid med den Syriske hæren.

Terroristene blir sendt ut for å holde forsyningslinjene åpne for de Syriske troppene og for å forsikre, at opprørsstyrkene ikke avskjærer dem. En betydelig del av Hezb’Allah-styrkene kom til i forrige uke, vant noen kjappe seire og tok over en rekke landsbyer.

Minst 25 terrorister ble imidlertid drept i tillegg til 49 opprørere hovedsakelig fra Al-Qaeda-tilknyttede Jabat al-Nusrah (Al-Nusrah-fronten).

Den Syriske menneskerettighetsgruppen al-Merced opplyser, at Assad hadde omkring 5.000 soldater syd i landet, men at disse ble assistert av 1.200 Hezb’Allah-terrorister og et ukjent antall Iranske soldater. I tillegg ble de støttet av en rekke Shi’ite-grupper fra Afghanistan og Irak.

Ifølge informasjonen etablerer Hezb’Allah-terroristene celler i både Quneitra og Dara’a, som ligger nær grensen til Israel.