Obama anklager Israel for å lyve angående Iran.

Fra Iraeltoday.no/
19. februar 2015.

Obama-administrasjonen antydet onsdag, at den Israelske regjeringen ikke var helt ærlig om detaljene i forhandlingene mellom USA og Iran vedrørende Irans trassige atomprogram.

Men en respektert Israelsk politiker sa, Det hvite Hus risikerer Israels fremtid på grunn av sine egne egoistiske interesser. Premierminister Benjamin Netanyahu må gjennomføre den kontroversielle talen til den Amerikanske kongressen neste måned.

- Det er ingen tvil om, at noe av det, Israelerne har sagt om våre forhandlinger, ikke har vært helt nøyaktige, sa Det hvite Hus talsmann Josh Earnest, som insisterte på viktigheten av å holde detaljene for samtaler med Iran hemmelig.

Departmentets talskvinne Jen Psaki gjengav en tilsvarende vurdering:
- Jeg tror, det er trygt å si, at ikke alt, du hører fra den Israelske regjeringen, er en nøyaktig gjengivelse av detaljene i samtalene.

Israelske ledere sier, at avtalen, Amerika er i ferd med å forhandle frem, vil gjøre dem istand til å fullføre et atomprogram, men stoler på løfte fra Mullaene om ikke å utvikle et kjernefysisk våpen. Selvfølgelig, hvis den Islamske republikken i hemmelighet fortsætter på den veien, kommer de til å teste ut en atombombe, og da vil det være for sent å gjøre noe med det.

På grunn av den økte motstanden hos den Israelske opposisjon medgir tjenestemenn i Jerusalem i forrige uke, at de i stor grad har blitt holdt utenfor av Obama-administrasjonen.

Israels Channel 2 News rapporterte, at Jerusalem ikke lenger mottar fulle og regelmessige orienteringer fra Washington vedrørende Irans atomforhandlingene.

En offisiell tjenestemann fortalte The New York Times, at mens enkelte orienteringer fortsatt oversendes, gjøre dette pga dets tomme innhold. Det hvite Hus nekter standhaftig rapporten, men Europeiske tjenestemenn, som snakket med Times, sa, at det var noe sant i den påstanden.

- Europeiske tjenestemenn sier, at de Israelske rapporter, om de er litt overdrevne, ikke bare er basert på fiksjon, skrev Amerikas ledende avis.

- Vi husker siste beskjed fra Wendy Sherman, den offisielle sjefs forhandler med Iran, hvor hun advart mot å fortelle Israelerne for mye, fordi detaljene kan bli vrengt på for å undergrave en avtale.

Men senior Likud-kandidat Benny Begin, sønn av legendariske Premierminister Menachem Begin, sa, at Israel ikke er kranglete på noe, og at den avtalen, Obama er i ferd på å signere, er en reell trussel mot den Jødiske staten.

- Vi snakker ikke bare om en dårlig avtale. Vi snakker om en avtale, som utgjør en stor fare for sikkerheten til Israel, fortalte Begin Army Radio og forklarte, at Irans lederskap øker bevæpningen av Vestbredden, og dette vil i militær forstand si, at Israel nå deler grense med Iran.