Palæstinensisk minister kræver, at Palæstina får Vestmuren.

Fra Ordetogisrael.dk/
11. februar 2014.

Jødernes helligste sted, Vestmuren eller ’Grædemuren’ som den også er kendt som, er i virkeligheden Palæstinensisk jord. Derfor tilhører den en kommende Palæstinensisk stat. Det sagde den Palæstinensiske religionsminister, Mahmoud al-Habash, i et interview til den israelske tv-station Channel 2 søndag aften.

Ministeren var dog så ’storsindet’, at han lovede, at Jøder vil få lov til at bede ved muren.

Udtalelsen viser flere ting.

For det første demonstrerer den, at de Palæstinensiske krav i fredsforhandlingerne er så opskruede og urimelige, at det ser umuligt ud at skabe fred. Hvis Palæstinenserne i fuld alvor står fast på et krav om, at Israel skal afgive Jødernes helligste sted til en Palæstinensisk stat, bliver der aldrig fred. At fremsætte et så urimeligt krav tyder på, at ministeren slet ikke er interesseret i at nå en fredsaftale.

For det andet afslører udtalelsen hykleriet bag meget af talen i Vesten om ’bosættelserne’. I Palæstinensisk sprogbrug er »hver eneste tomme«, der blev erobret af Israel i 1967 »Palæstinensisk jord«. Det gælder også det Jødiske kvarter i Jerusalems gamle bydel inklusiv Vestmuren. Her har ganske vist boet Jøder i årtusinder – indtil de blev fordrevet af araberne i 1948. Men fordi Jøderne var væk i 19 år, fra 1948 til 1967, er jorden pludselig blevet Palæstinensisk.

Det ældgamle Jødiske kvarter er pludselig blevet til en »bosættelse«, som FN og store dele af verden nu kræver, at Israel skal forlade.

Det bemærkelsesværdige ved Mahmoud al-Habash’s udtalelse er, at den ikke er fremsat af en af ekstremisterne i Hamas. Kravet om at få Vestbredden er fremsat af en minister i Det Palæstinensiske Selvstyre på Vestbredden, som Israel i øjeblikket forhandler fred med.

Det varsler ikke godt for fredsprocessen.