Europa er innen rekkevidde til Iranske raketter.

Fra Israeltoday.no/
9. marts 2015.

Iran har presentert en ny krysserrakett, noe som øker rekkevidden til Iran med 25 prosent. Det betyr, at både Europeiske byer som Budapest, Warszawa og Athen er innen radius av Iranske raketter, som kan bære atomstridshoder i fremtiden, skriver Times of Israel.

Israel har lenge advart Verdensmaktene om, hvilke langesiktige konsekvenser atomforhandlingene med Iran innebærer. Dette blir ikke tatt til etterretning, og Iran forsetter sitt atomprogram som før.

I sin tale til den Amerikanske Kongressen sa Premierminister Netanyahu dette om problemet: «Det Iranske missilprogrammet er en del av en avtale, og likevel ser Iran-forhandlingene bort fra det faktum, at Iran en dag vil være i stand til å finne en måte å benytte sitt kjernefysiske arsenal til og med mot USA."

Nylig introduserte Iran Soumar - en rakett, som er en kopi av den Sovjetiske Kh-55, som ble stjålet i 2001 fra Ukraina og sannsynligvis kopiert av Iran. Eksperter mener, at utviklingen av denne raketten er en dramatisk vendepunkt i den militære styrken til Iran.

Den utvidede serien av raketten når 2500 kilometer ut, og siden den flyr så lavt, er den vanskelig å oppdage på radar. Den gjeldende versjonen av Soumar-raketten kan frakte opptil 200 kg., som ikke er nok for et kjernefysisk stridshode. Likevel representerer denne raketten forsatt en alvorlig trussel, som atomforhandlingen ikke er villige til å vurdere, før den kanskje rammer Europa eller USA?   