Netanyahu utnevnt til Premierminister og samtaler om koallisjonen.

Fra Israeltoday.no/
26. marts 2015.

Israels President Reuven Rivlin fikk onsdag kveld de endelige resultatene av forrige ukes valg og gav omgående oppgaven til Benjamin Netanyahu med å danne den neste regjeringen. Dermed er Bibi offisielt Israels nye Premierminister.

Netanyahu begynte torsdag de første offisielle koalisjonsforhandlinger, og problemene dukket nesten umiddelbart opp. Moshe Kahlon med Kulanu Partiet, der vant 10 seter, avlyste plutselig sitt planlagte møtet med Netanyahu etter å hørt, at de Ultra-Ortodokse partiene ville bli tilbudt finansielle nøkkelposisjoner i Knesset.

Kahlon fremholdt saker, som ytterligere ville reformere den Israelske økonomien under valgkampen, spesielt tiltak mot de skyhøye boligprisene. Han hevder, at det å gi de Ultra-Ortodokse sin kontroll over Israels penge vil hindre all meningsfull fremgang i disse sakene.

Naftali Bennett, fra Jødisk Hjem, som tar med seg 8 seter til koalisjonen, avholdt sitt møte med Netanyahu, men var steinhard på, at han støtte opposisjonen, hvis de ikke fikk enten Utenriksdepartementet eller Forsvars Departementet.

Avigdor Lieberman, i partiet Israel Beiteinu, som vant bare fem seter, har også krevd Forsvarsdepartementet og har heller ikke unnlatt å fortelle, at han kommer til å støtte opposisjonen, om hans krav ikke får gjennomslag.

I Netanyahus eget Likud har Senior-medlemmer angrepet de mindre regjeringspartene for ikke å være særlig beskjedne i sine krav. Alle høytstående Likud-medlemmer av de 30 Knesset-medlemmene insistere også på å bli belønnet med ministerposter.