Holocausttegning-konkurrence i Iran.

Fra Ordetogisrael.dk/
7. april 2015.

I kølvandet på terrorangrebet mod det Franske satiremagasin Charlie Hebdo og de efterfølgende genoptrykninger af Muhammedtegningerne afholdes der i Iran en tegnekonkurrence med temaet Holocaust.

En lignende konkurrence blev afholdt i 2006 som modsvar til Jyllands-Postens tegninger. Ifølge arrangørerne skal konkurrencen udfordre Vestens syn på ytringsfrihed og påpege den dobbeltmoral, man mener gør sig gældende, når satiriske tegninger af profeten Muhammed accepteres, mens andre følsomme emner, eksempelvis Holocaust, fredes.

Israel har opfordret FN til at fordømme konkurrencen, fordi den fremmer en Antisemitisk holdning og legitimerer benægtelse af Holocaust.

Den Israelske FN-ambassadør Ron Prosor udtaler: ”Konkurrencen legitimerer Holocaustbenægtelse (…). Den latterliggør en af de mørkeste begivenheder i menneskets historie og nedværdiger de millioner af Jøder, som blev myrdet.”

Et Iransk nyhedsbureau berettede mandag, at der var indsendt 839 værker fra 312 ”kunstnere”, da der var deadline for at indsende tegninger den 1. april.