Bliver Kristen Zionisme drevet af grådighed?

Fra Israeltoday.co.il/
24. februar 2014.

En af arrangørerne af det kommende ”Christ at the Checkpoint” i Betlehem kom for nyligt med nogle overraskende påstande om, at Kristen Zionisme, der støtter Jødernes profetiske mandat til national genoprettelse, ikke er drevet af andet end grådighed.

Stephen Sizer er Anglikansk præst, en mand, der giver sig ud for at tro på Guds Ord. Men alligevel kaldte Sizer i et interview med Iraks Aletejah-TV al den slags teologi, som tager Guds uigenkaldelige løfter til det nationale Israel for pålydende, for "nonsens".

Kristne, der gør dette, sagde Sizer, gør det kun for deres egen skyld.

"Meget af den Kristne Zionisme er baseret på grådighed," fortalte Sizer sit Muslimske publikum. "Vi ønsker, at Gud skal velsigne os. Hvis vi velsigner Jøderne, vil Gud velsigne os. Og det er en meget populær teologi i Amerika. Den kaldes 'fremgangsteologi' - den forestilling, at Gud velsigner os materielt, hvis vi støtter det Jødiske folk."

Hele opfattelsen, fortsatte Sizer, er "teologisk nonsens, men hvis man ønsker at blive velhavende, er det meget fristende. Det er ligesom hasardspil - det kan blive vanedannende."

Stephen Sizer er en af de ledende tilhængere og arrangører af ”Christ at the Checkpoint” - en konference, der bliver arrangeret af ”Bethlehem Bible College”.

Hidtil har ”Christ at the Checkpoint” markedsført sig som en reaktion på Kristen Zionisme, og Sizers bemærkninger gør det klart, hvilken slags reaktion det er.

Interviewet med Sizer blev først rapporteret af vore venner på den Messianske blog, Rosh Pina Project.
-------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Jesus var Zionist.