Vil NATO pacificere Mellemøsten?

Fra Endtimeheadlines.
8. februar 2014.

Vi har glemt tre jubilæer. I denne måned er det 65 år siden, den første Arabisk/Israelske forhandling blev undertegnet; to måneder senere blev den Nordatlantiske Traktatorganisation (NATO) grundlagt; og i denne måned for 20 år siden engagerede den sig for første gang i sin historie i en kamphandling.

Da 10 lande sluttede sig til USA og Storbritannien for at skabe en militærtraktat, der kunne konfrontere den fremspirende Østblok, var det sidste, de kunne forestille sig, at det en dag ville blive krævet af dem, at de skulle pacificere Mellemøsten.

Ikke alene var Mellemøsten langt udenfor det Nordatlanten, der tilsluttede sig NATO’s stiftere, det syntes også – så svært det end er at tro det i dag – på vej til fred; i februar 1949 underskrev Israel og Egypten en våbenhvileaftale. Da NATO blev dannet 10 uger senere, kom tilsvarende aftaler i stand med Libanon og Jordan.

Men i denne uge foreslog Den Palæstinensiske Myndigheds Præsident, Mahmoud Abbas, at NATO skulle sikre den potentielle Palæstinensiske stats grænser. Verdens mægtigste militæralliance blev en ridder på det Mellemøstlige skakbræt. More.