Optøjer på Tempelbjerget igen.

Fra Jihadwatch.org/
9. februar 2014.

Få minutter efter fredagsbønnen lavede Muslimer optøjer på Tempelbjerget og stenede politifolk.

Hvad mon der blev prædiket i disse fredagsprædikener? Måske Jødehad og Jihadvold? Hvordan blev de "Palæstinensiske" Moskeer så fulde af folk, der misforstår Islam?

"Hundreder af Palæstinensere lavede optøjer på Tempelbjerget efter fredagsbønnen," skrev Daniel K. Eisenbud til Jerusalem Post den 8. februar:

Blot minutter efter, at fredagsbønnen var afsluttet, angreb hundredvis af Palæstinensere politifolk med sten på Tempelbjerget.

Volden kom en dag efter, at politiet havde lukket det hellige sted for Jøder for at afværge nye optøjer, da de havde fået utallige anonyme trusler fra Arabere om sandsynlig vold, hvis nogen Jøde skulle gå derop.

Ifølge politiets talsmand, Micky Rosenfeld, begyndte gruppen, der ikke var blevet provokeret, ca. kl. 12:30 at kaste sten efter politifolk, som var udstationerede der.

"Politiet reagerede øjeblikkeligt ved at gå ind på Tempelbjergets område og sprede uromagerne, og de brugte kun håndgranater for at forhindre skader," sagde han. Rosenfeld tilføjede, at der blev foretaget syv anholdelser efter optøjerne, da politiet forsøgte at dæmpe volden.

"Heldigvis skete der ingen skader på politifolkene," sagde han og bemærkede, at politiet forebyggende havde øget sikkerheden i området, da de havde modtaget efterretninger om, at Araberne havde til hensigt at lave optøjer efter bønnen.

"Der blev også hurtigt foretaget sikkerhedsvurderinger for at sikre, at man umiddelbart efter optøjerne kunne undgå yderligere forstyrrelser i og omkring Den Gamle By," sagde Rosenfeld.

Den ofte voldelige Arabiske reaktion på Jøders ret til at besøge Tempelbjerget har en lang og kontroversiel historie, der går tilbage til, da den religiøst Muslimske Wakj-forvaltning fik tilsyn med det hellige sted efter Seksdageskrigen i 1967.

Selvom højesteret har stadfæstet Jødernes ret til bøn på stedet, tillader retten politiet at forhindre enhver form for gudsdyrkelse der, hvis de mener, at sådanne aktiviteter kan anspore til "forstyrrelse af den offentlige orden."

Højreorienterede Israelske politikere har gentagne gange krævet Jødisk suverænitet over området samt større adgang, men kun til liden nytte.