Brev til Obama fra Senatet.

Fra Ordetogisrael.no/
12. juni 2014.

Senatet sender bekymringsbrev til President Obama om Abbas samarbeid med Hamas.

88 av 100 Amerikanske senatorer sendte idag et brev til President Obama, hvor de forteller Det Hvite Hus, at de er »alvorlig bekymret for den nye Arabiske selvstyreregjering.»

88 Republkanske og Demokratiske senatorer har undertegnet et brev til Presidenten, som ble sendt til Det Hvite Hus idag. Brevet er skrevet av senatorene Ben Cardin (D-MD) og Susan Collins (R-ME), som advarer om, at den den nye Arabiske samarbeidsregjeringens innsats kan "sette direkte forhandlinger med Israel i fare og hindre forhandlinger om en to-statsløsning."

"Den siste dannelsen av en Palestinsk samlingsregjering, støttet av terroristorganisasjonen Hamas, representerer et alvorlig tilbakeslag for arbeidet for fred," skriver de.

Utenriksdepartementet i USA anser, at den nåværende samlingsregjering kun er en midlertidig regjering, bestående av teknokrater uten tilknytning til de Palestinske partier. Departementet sier, de vil nøye følge utviklingen fremover.

"The American Israel Public Affairs Committee" sørget for, at brevet sirkulerte til alle Senatets medlemmer og "roste" den tverrpolitisk gruppes uttalelse. Senatet har offentlig oppfordret til en debatt på Capitol Hill om videreføring av støtten til Den Arabiske Selvstyremyndighet.