Chokerende nyt!

Fra Nowtheendbegins.com/
12. juni 2014.

Den chokerende grund til, at Obama afviste Iraks desperate bønner om militærhjælp.

New York Times rapporterede i går, at ifølge Irakiske og Amerikanske embedsmænd har Premierminister Nuri Kamal al-Maliki hemmeligt bedt Obama-administrationen om at overveje at udføre luftangreb mod ekstremistiske samlingssteder. Artiklen fortsatte med at sige, at Iraks appeller om en militær reaktion hidtil er blevet afvist af Det Hvide Hus. Hvorfor mon Præsident Obama afviser de Irakiske anmodninger om bistand? Sandheden er overraskende.

"USA's militærstøtte til Irak kunne have en positiv virkning, men kun hvis den er betinget af, at Maliki ændrer adfærd inden for Iraks politiske system," sagde Mr. Pollack. "Han må bringe Sunni-samfundet tilbage, og acceptere at begrænse sin udøvende myndighed."

USA's Præsident Barack Hussein Obama blev opdraget som Sunni-Muslim. Sunni- og Shia-Muslimer hader hinanden og er i konstant krig indbyrdes. Når Obama træffer en beslutning om et militært skridt, er det aldrig til fordel for Jøder, Kristne eller endog Miellemamerika. Barack Hussein Obama vælger altid side med Sunni-Muslimerne. Hvis vi lægger mærke til dette, når vi ser nyhedshistorierne, vil de begynde at give mening.

"Irakiske embedsmænd på højeste niveau siger, at de har anmodet om bemandet og ubemandet Amerikansk luftangreb i år mod ISIS’ lejre i Jazira-ørkenen," sagde Kenneth M. Pollack, en tidligere analytiker i CIA og embedsmand i det Nationale Sikkerhedsråd.

Sunni-Muslimer er den største Muslimske gruppe i Mellemøsten. Den tegner sig for omkring 75-80% af befolkningen. Det er Sunni-Muslimske oprørere, der er i krig med Assads regime i Syrien, og Obama forsyner dem med våben og ammunition. Obama støttede så vældigt Det Muslimske Broderskab i Egypten under opstanden, da Broderskabet er Sunnier. Da Obama gav ordre til at bombe Libyen, gjorde han det for at støtte Sunnierne.

Den kamp, som nu raser i Irak, udkæmpes af den Sunni-militant gruppe ISIS (Islamisk stat i Irak og Syrien). Den store fremgang, som de har haft på mindre end en måned, er forbløffende. Byerne Tikrit og Mosul er officielt faldet i deres hænder, og nu vakler hovedstaden Bagdad.

Obama kan af Kongressen blive tvunget til at gribe ind, men han vil udsætte det så længe som muligt for at sikre, at det går Sunni-Muslimerne så godt som muligt. Næste gang, vi ser en nyhedshistorie om en konflikt i Mellemøsten, som USA er involveret i, er der næsten garanti for, at Obama kun vil træde til for at støtte de Sunni-Muslimer, der er involveret.

Hvis de vigtigste medier havde gjorde deres job ordentligt, ville denne historie ikke have været så overraskende for os.