Nyheder fra Karmel.net

Fra Karmel.net/
23. september 2014.


Allierte bombet ISIS i Syria
USA har begynt bombingen av ISIS mål i Syria sammen med allierte styrker. Bombingen av målene skjer uten tillatelse fra regimet til Bashar Assad i Syria. Det er uklart hvilke andre land, som tar del i aksjonen mot den Islamske terrorgruppen, eller hvilken rolle de spiller. USA bruker fly og Tomahawk cruiseraketter.

Danmark truet Israel
 Dersom de indirekte samtalene mellom Israel og Hamas, som etter planen starter opp i Kairo i dag, ikke fører til Israelske innrømmelser, kan EU komme til å innføre sanksjoner mot Israel. Det sa den Danske Utenriksministeren Martin Lidegaard. Han forlangte at Israel opphever blokaden av Gaza og stanser «illegale bosetninger» for å unngå tøffere sanksjoner.

Talsmann for det Israelske Utenriksdepartementet Emmanuel Nahshon sa, at Lidegaard har tatt feil og forstår ikke situasjonen, men dersom han kommer på besøk til Israel, vil han forstå realiteten bedre. Lidegaard tilhører den Radikale venstresiden i Dansk politikk.

Stor innvandring til Israel
I alt 24.800 Jøder immigrerte til Israel i løpet av det Jødiske året 5774, som snart er over. Jewish Agency opplyste, at for første gang i historien kom det flere Jøder fra Frankrike enn fra noe annet land. Rundt 6.000 Franske Jøder immigrerte til Israel. 4.500 kom fra Russland, 4.200 fra Ukraina og 3.600 fra Nord-Amerika. 60 prosent av de, som kom, er under 35 år.

Ukrainske Jøder til Israel
Uroen i Ukraina har ført til, at mange Jøder i landet har gjort Aliyah og reist til Israel i år. Ifølge Jewish Agency har 4.200 Ukrainske immigranter kommet til Israel hittil i det Jødiske året 5774, og det er 110 prosent flere enn i fjor.