Hakekors-graffiti på Tempelberget.

Fra Idag.no/
19. oktober 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Søndag morgen denne uken ble Jødiske besøkende til Tempelberget – Jødedommens helligste sted – sjokkert over å finne, at Muslimer hadde malt Antisemittiske graffiti på Tempelplassen.

Blant symbolene, som var brukt, var et Hakekors med er lik-tegn og en Davidsstjerne, som da er ment å skulle sidestille Nazisme og Zionisme.

Det var Tempelaktivist Jehuda Glick som først lastet opp et bilde av de rystende graffitien på Facebook. Han anklager også myndighetene for å ikke ta hardt nok i, når det gjelder Muslimske opprør og provokasjoner, og sier, at Israelske myndigheter stikker hodet i sanden.

–Når de forsøker å le bort, at en politistasjon på Tempelberget blir stukket i brann, og Muslimene utelukkende anklager Jødene for å lage problemer, burde vi ikke la oss overraske over Hakekors heller.

–Denne strutsepolitikken fra staten Israels side kan ikke fortsette, og vi kan være sikre på, at før eller senere kommer menneskeliv til å gå tapt.

Glick leder LIBA, et initiativ for Jødisk frijhet på Tempelberget og mener, at Hakekorsgraffitien burde vekke folk til å forstå, hva som er i ferd med å skje.

 –Den eneste løsningen er å slå hardt og kompromissløst til mot dem, som står bak volden, sier han.

Totalt ble det funnet fem spraymalte Hakekors på ulike steder på Tempelberget.