Israelsk Lege død, mens han kjempet for ISIS.

Fra Israeltoday.no/
19. oktober 2014.

Barzilai Medical Center i den sørlige kystbyen Ashkelon bekreftet søndag, at en av deres leger, som nylig hadde sluttet seg til den Islamske staten (tidligere kjent som ISIS), ble drept mens, han kjempet for den Islamistiske hæren i Syria.

Athman Abed Al-Kayan, 23, hadde nylig avsluttet sine studier i nabolandet Jordan og returnert til Israel for å praktisere ved Barzilai. Han hadde planlagt å starte på en ny praksis ved Soroka Medical Center i Beersheva i mai i år, men dukket aldri opp.

For nesten seks måneder siden bestemte plutselig Al-Kayan seg for å reise til Tyrkia med en venn, som ikke er en uvanlig reise for unge Israelske Jøder og Arabere. Men da han ikke vendte hjem, begynte familien til Al-Kayan å lete etter ham.

- Vi fant hotellet, de bodde på, og fant deres eiendeler der. På hotellet ble vi fortalt, at de leide en bil og bare dro. Vi ventet på dem, men etter to dager uten at de kom tilbake, reiste vi hjem til Israel, fortalte Al-Kayan sin bror til Israels Ynet nyhetsportal.

- Politiet fortalte oss, at de forlot trolig Tyrkia for å reise til Syria. Broren sa, at hans familie senere fikk en telefon fra et blokkert nummer, som informere dem om, at Athman hadde blitt drept i en kamp på vegne av ISIS.

I løpet av de siste 6-9 månedene har rundt 30 Israelske Arabere slått seg sammen med Islamistiske krefter i Syria og Irak, inkludert ISIS. Nesten alle dem har reist via Tyrkia, og mye tyder på, at de benytter et bestemt hotell langs grensen mellom Tyrkia-Syria som et rekrutteringssenter uten innblanding fra den Tyrkiske regimet.