USA kaller terror for trafikkulykke.

Fra Israeltoday.no/
24. oktober 2014.

Den tre måneder gamle babyen Chaya Zissel Braun, som hadde Amerikansk statsborgerskap, ble drept og sju andre personer såret. da Abdel Rahman a-Shaludi kjørte bilen sin inn på holdeplassen for bybanen onsdag kveld.

Et notatet ble sendt rundt til de ansatte i det Amerikanske Konsulatet, som holder til i Øst-Jerusalem. Det rettleder de ansatte om å rapportere hendelsen som "hvilken som helst ulykke."

Familien til sjåføren, som ble drept av skudd fra politiet. da han forsøkte å flykte fra åstedet etter angrepet, hevder, at angrepet var et uhell. Konsulat-tjenestemenn sa, uttalelsen ikke var tenkt for å tone ned alvorlighetsgraden, men ønsket heller å henlede de ansattes oppmerksomhet på sikkerhetssituasjonen etter angrepet.

Talsmann for konsulatet, Leslie Orderman, sa i sitt svar at - vår holdning er ikke en annen enn US Departmentets talsmenn innehar, som i sterke ordelag fordømme denne terrorhandling i Jerusalem. Vi har uttrykt vår dypeste medfølelse til familien av barnet, som ble drept i dette grufulle terrorangrepet.