Israel lancerer nyt og mere avanseret raketforsvarssystem.

Fra Ordetogisrael.no/
30. november 2014.

Fra før har Israel hatt sitt mye omtalte Iron Dome – Jernkuppelen – som avverger fiendtlige raketter, mens de er i luften. Dette ble en suksess under den siste Gazakrigen.

Svært mange innbyggere i Israel, spesielt i sør, har dette systemet å takke for, at de enda lever. Spesielt under krigen mot Hamas sist sommer, da det ble skutt raketter i et ekstremt tempo fra den Muslimske terroristbanden, som regjerer på Gazastripen, viste Iron Dome sin berettigelse.

Davids Slynge er et nytt system, som er enda mer effektivt. Det er designet for å stoppe kortdistanse- og mellomdistanseraketter, og dekker et tre ganger så stort område.

Davids Slynge kan også stoppe raketter av typen Katuysha, det kraftige missilet, som Israels svorne fiender i nord bruker, den Muslimske gruppen Hizbollah.

Nå er et nytt rakettforsvarssystemet, Davids Slynge, under testing i Israel. Forsvarssystemet vil nå bli utprøvd i forskjellige områder i Israel, forteller talsmenn for IDF. Systemet blir et supplement til de allerede eksisterende systemene, og bedrer sikkerheten for samfunnet.

Det nye utstyret er ment å skulle være “arbeidshesten”, som tar de største og de mest langvarige angrepene. Forsvaret uttaler seg nødig om, hvor store området rakettsystemet vil dekke.

Før det avanserte systemet får sin endelige godkjennelse, skal det gjennom to perioder med tester. Davids Slynge er produsert og utviklet av det Israelske selskapet Rafael, i samarbeid med Amerikanske Raytheon.