Legitimerer Det Nye Testamentet Israels rett til landet?

Fra Israeltoday.no/
4. januar 2015.

Pastor Ron Cantor i den Tel Aviv-baserte Messiansk menigheten, Tiferet Yeshua, adresser følgende budskap i en video til dem, som ofte argumenterer, at Det Nye Testamente ikke bekrefter Israels krav på dette landet.

Selv blant Kristne, som på overflaten hevder å avvise erstatningsteologien, insisterer mange på, at Guds løfte om dette spesielle stykke land ikke er Israels barn eller deres etterkommere. Det finnes i følge disse inget evigvarende løfte, forseglet under den nye pakt i Yeshuas blod.

Cantor starter med å bemerke, at Det Nye Testamentet aldri heller har bekreftet begrepet tiende, men nesten alle Kristne pastorer og prester mener, at det fortsatt har en gyldighet. Derfor er ikke bare fravær av et bestemt løfte eller konsept fra det Det Nye Testamente nok til å erklære dets ugyldighet.

- Kan Gud, som ikke kan lyve, bryte sitt eget løfte? lurer Cantor på.

- Jeg tror ikke det. Hvis så, er vår tro på vaklende grunn, forsetter Cantor.

Likevel utforsker Cantor, hvorfor Det Nye Testamentet unnlater å nevne Guds løfte om landet Israel, som er et slik sentralt tema, og som omfattes så sterkt av Det Gamle Testamente. Eller unnlater Det Nye Testamentet det?

Som Cantor forklarer det, kan et antall skriftsteder, som misbrukes og blir tatt ut av sin sammenheng, faktisk bekrefte alle Guds løfter til Jødene, inkludert de om landet.