Studenter ved Arabisk universitet kraftig fordømt for å besøke Auschwitz.

Fra Ordetogisrael.no/
2. april 2014.

En ledende Arabisk professor og en gruppe på 30 av hans studenter ved det Arabiske universitetet i Jerusalem opplever en voldsom fordømmelse, fordi de våget å besøke dødsleiren Auschwitz -Birkenau for å lære mer om Nazistenes Holocaust mot det Jødiske folk under siste verdenskrig.

Den Israelsk-Arabiske journalisten Khaled Abu Toameh har rapportert for "Gatestone Institute", at professor Mohammed Dajani fra Al-Quds universitetet i Jerusalem lenge har blitt kritisert for å prøve å «normaisere forholdet mellom Arabere og Jøder.» At han tok med aktuelle studentgruppe til dødsleiren skapte raseri hos selvstyremyndigheten (PA).

PA-medier har fordømt professor Dajani og de, ​​som ble med ham på turen. Arabiske internettbaserte nyhetsformidlere beskylder Dajani for forræderi og samarbeid med fienden Israel. I ettertid har Al-Quds-universitetet distansert seg fra Auschwitzturen og insistert på, at det ikke hadde tillatt Dajani å arrangere en slik utflukt.

Den Palestinske Selvstyremyndigheten gjorde sitt beste for å holde seg tause om saken, for ikke å bli beskyldt for en fiendlig holdning til Holocaust. Men de gjorde det klart, at de ikke godtok professorens handlinger.