Arabiske terrorangreb mod Jøder er øget stærkt i Jerusalem.

Fra Ordetogisrael.no/
20. maj 2014.

Israels hærs radio fortalte sist søndag at Jødiske innbyggerne i Jerusalem har opplevet 157 separate terrorrelaterte hendelser i mars måned.

Terrorangrep fra Arabiske terrorister mot ´Jødiske Israelere har steget i Jerusalem dette året. Det var 150 slike hendelser i februar og 140 i januar. I gjennomsnitt angrep Arabiske terrorister Jødisk Israelere 2,5 ganger per dag hver måned. Antall angrep per måned har ikke vært lavere enn 80 siden november 2012.

Undersøkelsen viser, at terrorangrepene er høyest nær de Jødiske hellige steder, inkludert Davids by nær Silwan, Jerusalems gamleby og Oljeberget. 80 % av angrepene inkluderte kasting av prosjektiler, og av disse var 2 % brannbomber eller Molotov cocktails.

En offentlig anonym tjenestemann, som forrige uke var i kontakt med Arutz Sheva, betegner terrorangrepene de siste månedene som en «katastrofe». Han mener, problemet ligger i vedvarende offentlig ineffektivitet av Israels Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich.

«Israels Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich, som innehar en meget viktig oppgave i regjeringen, har vist seg å være ute av stand til å forholde seg til Islamistisk kriminalitet og nasjonalistisk vold. Vi har lenge sett hans mangel på suksess, når det gjelder å slå ned på terroren i Øst-Jerusalem,» sier den anonyme offentlige tjenestemannen.

Aharonovich har også møtt spesifikk kritikk for sin håndtering av Islamistisk vold på Tempelhøyden, som anses som Jødedommens helligste sted. Likudstatsråd Moshe Feiglin har fortalt, at han har bedt statsministeren om å gi Aharonovich sparken.

Forrige uke måtte Aharonovich beklage overfor far til den 19 år gamle Shelly Dadon fra Afula, som ble myrdet for to uker siden. Aharonovich fortalte til guttens far, at drapet ikke var nasjonalistisk motivert, til tross for at rapporter fortalte, at den Arabiske terroristen flyktet til en nærliggende Arabisk landsby etter drapet.

En rapport fra Shin Bet avslørte i desember ifjor at økningen i terrorangrep over Israel også er knyttet til fredsforhandlingene mellom Israel og den arabiske selvstyremyndigheten - PA.