Mindedag: Israelerne mindes deres faldne.

Fra Ordetogisrael.dk/
4. maj 2014.

Klokken 20 søndag aften lyder sirenerne over hele Israel. Det markerer indledningen på den årlige mindedag for de mennesker, der har givet deres liv i kampen for staten Israel.

Dagen markeres søndag aften og mandag med officielle ceremonier ved Vestmuren og på Herzl-bjerget i Jerusalem og mange andre steder.

Mandag vil der være mindeceremonier på landets militære gravpladser og ved mange mindesmærker. Klokken 11 mandag lyder sirenerne igen og sætter livet i Israel i stå. Trafikken stopper, og fodgængere står stille i to minutter for at mindes de mange mennesker, der har givet deres liv for Israel.

Genoprettelsen af Israel som selvstændig stat har ikke været uden omkostninger. Det mindes man i døgnet op til festlighederne på uafhængighedsdagen, der begynder mandag aften.

Israelerne mindes soldater, folk fra efterretningstjenesterne og andre, der siden 1860 er faldet i kampen for statens oprettelse og eksistens. I år er tallet nået op på 23.169 personer. En stor del af Israels familier har en eller flere, der er blevet dræbt i kampen for staten. For mange Israelere er mindedagen derfor præget af personlig sorg og eftertanke