Jeg støtter Israel!

Fra Ordetogisrael.no/
24. juli 2014.

Israelske ungdommer vokser opp i et samfunn, som til enhver tid må være forberedt på å forsvare seg, skriver 21 år gamle Marie Louise Bergene Holm, medlem av Ordet og Israels ungdomsstyre, Joffi.

Jeg støtter Israel, fordi jeg vet, at sannheten om Midtøsten-konflikten ikke er slik, mediene fremstiller den. Israel blir slaktet i Norske medier. Men er det rettferdig å ha en så ensidig dekning av konflikten, og ikke fortelle mer om, hvorfor Israel handler, som de gjør?

Rett til å forsvare seg
Israel er blitt utsatt for tusener av raketter fra Hamas. Disse rakettangrepene berører et stort antall mennesker i Israel, og selv ikke nordlige Haifa er et trygt sted. Israel har som alle andre land en rett til å forsvare seg – har det ikke?

Hamas bruker sine egne som levende skjold i krigen mot Israel, for å få sympati fra verdenssamfunnet! Samtidig er det sivile med i konflikten. De sivile på Gazastripen er derimot gisler prisgitt Hamas. Ønsker de å flykte, ber Hamas dem om å bli. De siviles liv har ingen verdi for terrororganisasjonen. Hamas bruker sine egne som levende skjold i krigen mot Israel, for å få sympati fra verdenssamfunnet! Hvorfor reagerer vi ikke på dette?

Israel advarer og hjelper
Israel kvier seg for å angripe områder med sivile. Men har de noe valg, når det er fra disse områdene, rakettangrepene kommer fra? Israel har så langt vært svært dyktige på å minimalisere antall drepte blant den sivile befolkningen, tatt i betraktning det faktum at Hamas plasserer utskytningsrampene sine i tett befolkede strøk på Gaza – med vitende og vilje.

Israel sender ut flyveblader for å advare, Israel oppretter feltsykehus for sårede Palestinere – hva gjør Hamas? Selv ikke bomberommene, som faktisk finnes på Gaza, lar Hamas de sivile få benytte.

Mediene lyver
Min støtte går til Israel, fordi jeg vet, at sannheten om Midtøsten-konflikten er ganske annerledes enn løgnen, Norske medier ofte gjengir. Israelske ungdommer vokser opp i et samfunn, som til enhver tid må være forberedt på å forsvare seg overfor fiendtlighet fra landene rundt og Verdenssamfunnet generelt. Er det ikke på tide, at vi er litt mer kritiske til medienes Propalestinske dekning?

To til tre år av Israelernes beste ungdomstid blir tilbrakt i militæret. Ikke fordi de vil, men fordi de må på grunn av truslene. Det var i en militærleir, jeg møtte Israelske tyveåringer, som lærte bort førstehjelp i katastrofesituasjoner til leger fra 16 ulike land. Tankene mine går til disse dyktige ungdommene, som nå må bruke denne kunnskapen i praksis for å hjelpe sine skadet kamerater.

Vær kritiske!
Vi her i Norge kan umulig forestille oss, hvordan det er å leve i Israel med rakettangrep fra Gaza, og konstant leve under frykt. Er det ikke på tide, at vi er litt mer kritiske til medienes Propalestinske dekning? For hvem vil vi egentlig støtte opp om; demokratiet Israel, eller terrororganisasjonen Hamas?