Den bedste tale, en Israelsk diplomat nogensindee har holdt.

Fra Ordetogisrael.no/
18. oktober 2014.

Det er i ettertid blitt uttalt: "Den beste talen, en Israelsk diplomat noensinne ga." Hva var det som gjorde, at denne 30-minutters tale var så spesiell?

Jo, taleren var en Kristen Israelsk Araber fra Jaffa. George Deek er en Israelsk diplomat, plassert i det kanskje fiendtlige miljø i Norge. Heldigvis har fortsatt mange grupper sympati til Israel, blant dem f.eks organisasjonen Med Israel for Fred - MIFF. MIFF hadde invitert George Deek som taler utenfor Stortinget i Oslo.

Deek's far var en Palestinsk flyktning fra 1948, og hans familie er idag spredt ut over hele den Arabiske verden og Vesten. Hele familien flyktet til Israel på grunn av de Arabiske advarslene om, at Jødene ville begå en ny Deir Yassinmassaker.

George Deek forteller sin personlige historie om etableringen av millioner av flyktninger som følge av det 20. århundres konflikter. Han er nøye med å nevne de 850,000 Jøder, som ble tvunget ut av de Arabiske land, hvorav de fleste bosatte seg i Israel.

Deek's tale er en oppfordring til de Palestinske flyktninger om å slutte med å terpe på det, som tidligere har hendt, men heller arbeide med å begynne et nytt liv. Han ber om en humanitær løsning til deres vanskelige situasjon. De Arabiske stater i Midt-Østen har imidlertid brukt de Arabiske flyktninger som et politisk våpen mot Israel.

For å lytte til vidoen med hele George Deek's tale på engelsk, kan du bruker linken:
http://elderofziyon.blogspot.co.il/2014/10/1006-links-pt2-best-speech-israeli.html