26 barn har mistet sine fedre.

Fra Israeltoday.no/
19. november 2014.

Angrepet på en Synagoge i Har Nof-området i Jerusalem tirsdag krevde livet til fem menn - fire Jødiske og en Drusisk politimann - som igjen var fedre til totalt 26 barn. Tjueseks Israelske barn har dermed begravet sine fedre i løpet av de siste 24 timene.

Men det var tegn til håp og utgytelse av kjærlighet og støtte for disse barna. Som et eksempel ble en lokal innbygger i Har Nof vitne til en av handlingene etter Synagoge angrepet og formidlet denne historien:

- Jeg var i et lite supermarked i Har Nof. Kjøpmannen snakket med en ansatt om navnene på ofrene, som nettopp hadde blitt sluppet. I det samme kom en kjekk liten syv årig gutt inn i butikken med sin Rabbiner. Med en rusten stemme uttalte Rabbineren guttens navn, mens butikkeieren straks innså, at dette var sønnen til en av de drepte mennene.

Rabbineren formidlet raskt og diskret, at gutten ennå ikke visste, hva som hadde skjedd. - Kjøpmannen løp til gutten, holdt frem noe godteri og sa: Her kan du min kjære få det du ønsker. Vil du ha?

- Barnet smilte og sa ja, da kjøpmannen hvisket til ham. Når du vil ha noe fra butikken min, kan du bare komme, og jeg vil gi den til deg for ingenting!

- Gutten hvisket tilbake en takk og så lykkelig ut. Hans Rabbi takket butikkeieren med et nikk, mens de begge forlot butikken. Kjøpmannen kunne ikke holde tårene tilbake lengre og brøt sammen i gråt.   