Hevder, at Muslimer oppdaget Amerika.

Fra Frie-ytringer.com/
20. november 2014.

Det var ikke Columbus, som oppdaget Amerika. Heller ikke Leiv Eiriksson, men derimot ukjente Muslimer. Slik ønsker den Tyrkiske Presidenten Recep Tayyip Erdogan å omskrive historien, skriver telegrambyrået AFP.

Ifølge Erdogan kom Muslimene til Amerika flere århundrer tidligere enn Columbus. «Kontakten mellom Latin-Amerika og Islam går tilbake til det 12. århundre. Muslimer oppdaget Amerika i 1178 og ikke Christopher Columbus», sa Erdogan på en kongress for Muslimske ledere i Istanbul nylig.

Han dekker seg bak et dagboknotat fra Columbus, der han beskriver noe, som kan likne på en Moske på en bakketopp på det, som i dag er kysten av Cuba.

Nå vil den Tyrkiske Presidenten ta kontakt med de, han kaller sine »Cubanske venner» for å få bygget en Moske på det stedet, han mener, Columbus beskrev en Moske.

«Jeg skal snakke med mine Cubanske brødre. En Moské vil være perfekt på stedet i dag,» sier han.

AFP skriver, at påstanden om, at Muslimske kjøpmenn kom Columbus i forkjøpet, er ikke ny. Den ble først presentert av en Islamsk historieforsker for 20 år siden.

Historiker Youssef Mrouehs skrev om den påståtte Moskeen, som Columbus skal ha beskrevet i sin dagbok i en artikkel i 1996. De fleste historieforskere mener imidlertid, at det ikke var en Moske, som ble beskrevet av oppdagelsesfareren fra Genova, men en beskrivelse av landskapets design, skriver AFP.