Mediebegivenhet i Jerusalem ved lansering av bok.

Fra Idag.no/
20. november 2014.

Det var en stor mediebegivenhet i Jerusalem i går, da forlaget Gefen (Jerusalem og New York) lanserte boken, «Me and the Middle East», på Engelsk.

[Bilde: Richard Oestermann presenterer sin nye bok i Jerusalem]

Boken, skrevet av den Danske journalisten Richard Oestermann, har for kort tid siden kommet ut på Dansk. Nå foreligger den på Engelsk og snart på Norsk. I 2015 vil den også komme ut på Hebraisk. En bok, fire språk. Ganske uvanlig.

Boken omhandler Richard Oestermanns 50 år som Midøsten-korrespondent for Skandinaviske aviser, hans eksklusive intervju med flere kjente personer, som president Harry Truman, Menahem Begin, David Ben Gurion, Sophia Loren med flere, og hva han betegner som sine meritter i den Arabiske verden.

Omkring 40 personer overvar lanseringen ved en sammenkomst, som Gefens forlegger, Ilan Greenfield, hadde arrangert. Blant gjestene var flere Skandinaviske journalister, andre mediefolk, representanter for Utenriksdepartementet og Den Kristne Internasjonale Ambassade i Jerusalem.

I tillegg kom flere diplomater, blant annet den Norske ambassadøren, Svein Sevje, som snakket om boken og dens betydning for en dypere forståelse av situasjonen i Midtøsten. Til stede var også flere Skandinaver og Norges Overrabiner, den Dansk-fødte Israelske politikeren Michael Melchior.