Karmel-Israel nyt.

Fra Karmel.net.
21. april 2015.


Nekter å møte Carter
Israelske ledere vil ikke møte USA's tidligere President, den kjente Israel-kritikeren, Jimmy Carter, når han besøker Israel og Gaza i løpet av de neste to ukene. Både Presidenten og Premierministeren sa nei til å møte ham, selv om Israel godkjente hans reise til Gaza.

Forlenget tidsfrist for koalisjon
President Reuven Rivlin forlenget mandag, tidsfristen for Premierminister Binyamin Netanyahu til å danne ny koalisjon med to uker. Netanyahu besøkte Rivlin og ba om forlengelsen. Det er ventet, at den nye regjeringen vil ha 22 ministerposter for å tilfredsstille partiene.

Marineskip til Yemen
USA sender nå et hangarskip til kysten av Yemen for å hindre, at Iran forsyner Houthi-terroristene med våpen. Houthiene, som har støtte av Iran, styrtet den lovlige regjeringen i mars, og det hersker nå fult kaos i landet.

Saudi Arabia har bombet Houthi-mål i Yemen, og det er ventet, at hangarskipet USS Theodore Roosevelt og følgeskipet USS Normandy vil vokte kysten av Yemen sammen med andre Amerikanske marineskip.

Frigjør skattemidler til PLO
Israel har frigjort 450 millioner dollar i skatter, som de krevde inn på vegne av PLO-myndigheten, men som ble frosset, etter at sistnevnte søkte om medlemskap i Den internasjonale Domstolen i Haag. Israels beslutning ble tatt for å styrke stabiliteten i regionen og av humanitære årsaker.