Israel fokuserer på ISIS - USA på Jihadisterne.

Fra Israeltoday.no/
4. september 2014.

Israel setter søkelyset på trusselen som den Islamske Staten (tidligere ISIS) og mener, trusselen har økt betydelig de siste dagene. Dette skjer i kjølvannet av den ublue halshoggingen av den Amerikanske journalisten, som var Jødisk og en annen Israelsk statsborger.

«ISIS sin økende slagkraft og sin nærhet til Israel kan utgjøre en strategisk trussel mot Israel,» sa opposisjonsleder Isaac Herzog (Ap) til noen reportere dagen etter, at den Islamske Staten offentliggjore en video, som viser halshugging av den Amerikansk-Israelske journalisten Steven Sotloff.

Herzog og mange andre Israelske tjenestemenn er bekymret, ikke bare ved det faktum at den Islamske Staten er så nært Israels grenser, men også på grunn av den økende støtte til Islamistene i nabolandene, samt støtten blant Palestinerne.

Den Islamsk Stat sitt flagg har blitt sett i Judea, Samaria, Gaza, til og med i Jerusalem. På onsdag signerte Forsvarsminister Moshe Ya’alon en offisiell uttalelse, som forbyr den Islamske Staten. Dekretet fører til, at alle som skaffer penger eller på annen måte uttrykkelig støtter Jihadistbevegelsen, forbryter seg på Israelsk lov.

Det brutale drapet på Sotloff skjedde bare få uker, etter at den Islamske Staten halshugget det Amerikansk gisslet, journalisten James Foley.

USA's Visepresident Joe Biden advarte den Islamske Stat sine jagerflyvere med, at «det Amerikanske folk er så mye sterkere og mer resolutt. Ingen fiende forstår det fullt ut. Vi vil ikke glemme. De bør vite, at vi er innstilt på å forfølge dem helt til helvetes porter, inntil de blir stilt for retten.»

Israelerne er glade for å se, Vestlige stater endelig tar trusselen om den Islamske Staten på alvor, men det er til stor frustrasjon for Palestinske grupper som Hamas.

Premierminister Benjamin Netanyahu har prøvd å klargjøre, at Hamas og den Islamske Staten er i slektskap. Faktisk står Hamas bak de siste henrettelsene av Amerikansk-Israelske borgere, som den 16-åringe Naftali Frenkel.

Fordi Hamas er akseptert av den USA-støttede Palestinske Autoritet, og fordi den Palestinske opinion selv valgte terrorgruppen til makten, har Washington sett anderledes på de, enn andre Jihadister i Irak og Syria.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Afsnit om Obama er fjernet.